02 dec Sådan vurderes diamanter

Slebne diamanters kvalitet og pris vurderes efter de 4 Cèr:

Carat : Carat er betegnelse for diamantens vægt og dermed også størrelsen.

Color : Diamantens farve bliver vurderet for at fatstsætte dens relative mangel på farve, fra farveløs til lettere gullig . Den skandinaviske skala går fra River, Top Wesselton, Wesselton, Top Cristal, Top Cape.

Clarity : Diamantens klarhed vurderes ud fra mængden og størrelsen af indeslutninger (urenheder) i diamanten, samt overfladens tilstand. Skalaen går fra F (flawless), IF (internally flawless), VVS (very,very small inclusions), VS (very small inclusions), SI (small inclusions),  P (piqui)

Cut : Dette handler om slibningens kvalitet. Dvs. hvordan proportioner og finish påvirker diamantens generelle udseende og kvalitet. Scalaen går fra Excellent til Poor. Med den rigtige slibning får diamanten liv og optimal brillians. Hos Hirsch bruger vi kun diamanter af Excellent Cut.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.